Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Uzun Mustafa İlkokulu’nda velilerden yoğun kan bağışı

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Düzce’de okullarda başlatılan kan bağışı kampanyasının adreslerinden biri Uzun Mustafa İlkokulu oldu. Okul koridorunda oluşturulan bağış alanında veliler, yakınları, öğretmenler ve yöneticiler kan bağışında bulunurken öğrenciler sınıflarında ders yaptı. Etkinliğe Düzce Valisi Mehmet Makas ile tiyatro ve sinema sanatçısı Nurullah Çelebi de katıldı.

Düzce’de imzalanan protokol kapsamında düzenlenen kampanya, okul aile birliğinin öncülüğünde gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte kan vermek isteyen velilerin yoğun ilgisi nedeniyle okulda uzun kuyruklar oluştu.

Düzce Şube Başkanı Halil Aydın, okullarda gerçekleştirilen kan bağışı çalışmalarının gönüllülük bilincine katkı sunduğunu belirtti. Aydın, “Geçtiğimiz yıl da bu okulumuzda rekor kan bağışı olmuştu. Sağ olsun velililerimiz yine yoğun ilgi gösterdi. Stoklarımız iyi durumda ama bizim bu bilinci toplumsal olarak devam ettirebilmemiz, duyarlılığı artırmamız ve sürekli hazır da bulunmamız gerekiyor” dedi.

Kan bağışında bulunan Ayla Tuna, ihtiyaç sahiplerine destek olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Tuna, “Kan ihtiyacı olan insanlar var. Bizim de ileride aynı duruma düşmeyeceğimizin garantisi yok. Kan bağışlayarak hayat kurtarmak çok güzel. Daha önce de kan vermiştim. Bağışladığım kanın birilerine verildiğini bildiren mesajı görünce çok mutlu oluyorum” diye konuştu.

Düzenli kan bağışçısı olduğunu söyleyen İlknur Zehra Kocabaş da kan bağışının toplumsal bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Kocabaş, “Kan bağışçısı olmak çok önemli. Toplum olarak kana ihtiyacımız var. Düzenli bağış yapıyorum. Bağışımla ilgili mesaj geldiğinde gurur verici ve mutluluk veren bir duygu yaşıyorum. Herkesin bu duyguyu yaşamasını isterim” ifadelerini kullandı.

Çelebi’den okullara kan bağışı çağrısı

Uzun Mustafa İlkokulu’nu ziyaret eden Nurullah Çelebi, kampanyaya destek vererek kan bağışında bulunan velilerle bir araya geldi. Çelebi, bağışçılarla ilgilenerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kan bağışının çocuklara örnek olması ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmesi açısından önem taşıdığını belirten Çelebi, “Çocuklarımıza gelecekle ilgili çok güzel örnek oluyorlar, onlara yol gösteriyorlar. Uzun Mustafa İlkokulu idarecilerine, öğretmenlerine, okul aile birliğine ve velilerine çok teşekkür ediyorum. Bu örneği tüm okullarda uygulayalım. Okul idarecileri, öğretmenler ve veliler, gelin hep birlikte kan bağışında bulunalım” dedi.

Vali Makas kampanya alanını ziyaret etti

Düzce Valisi Mehmet Makas, okulda kurulan kan bağışı alanını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Veliler ve öğretmenlerle görüşen Makas, kampanyaya katkı sunan bağışçılara teşekkür etti ve gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.