Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Zincirini koparan köpeğin saldırısına uğrayan Kadir Çay yaşadığı dehşeti anlattı

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde zincirini koparan sahipli bir köpeğin saldırısına uğrayan Kadir Çay, sürücülerin korna çalması ve müdahalesi sayesinde kurtuldu. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen Çay, olay sırasında yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Olay, 23 Eylül sabahı Adapazarı ilçesindeki Karasu Yolu Caddesi’nde meydana geldi. Evinden ekmek almak için çıkan Kadir Çay’a, üzerinde uzun zincir bulunan tasmasıyla başıboş dolaşan sahipli köpek aniden saldırdı. Bacağından ısırılan Çay, köpek tarafından yol kenarına doğru sürüklendi.

Saldırıyı gören sürücüler araçlarını durdurup korna çalarak köpeği uzaklaştırmaya çalıştı. Bazı sürücülerin müdahalesiyle köpek kaçarken, Çay da araçtakilerin yardımıyla kurtarıldı. Ambulans çağrılmasına rağmen hastaneye kendi imkanlarıyla giden Çay’a tedbir amacıyla aşı ve iğne uygulandı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Çay’ın yaşadığı anlar, çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Zincirini koparan köpeğin ise daha sonra sahibi tarafından götürüldüğü belirtildi.

“Benimle mücadele ederken beni yolun kenarına sürükledi”

Saldırıya uğradığı sırada ekmek almak için yolda yürüdüğünü söyleyen Kadir Çay, “Evimden çıktım ekmek almaya gidiyordum. Yolda yürürken sağ tarafımdan köpek direkt üstüme zıpladı. Ben onla mücadele ederken beni yolun kenarına sürükledi. Ben kurtulmak için hareketler yaptım. O sırada arabalar geldi. Arabalar korna basınca köpek heyecan yaptı. 3-4 tane izi var, çok fazla bir şey yok. Ayağımı 3-4 yerinden çizdi. Sonra arabadaki adamlar köpeğe vurunca köpek kaçıp gitti. Köpek gidince beni çektiler. Arabanın içerisine aldılar, ambulans çağırdılar. Kendim giderim dedim, kendim gittim hastaneye. Tedbir amaçlı iki üç tane iğne vuruldum. Sonra taburcu oldu. Olay esnasında zaten şoktaydım. Hiçbir şey düşünemiyordum. Sadece kendi kendime mücadele veriyordum. Sağlık durumum şu an iyi, bir şeyimiz yok çok şükür. Bacağımı tırmalamış. Yürümekte biraz güçlük çekiyoruz” dedi.

“Sahipli bir köpekti, benden sonra sahibi alıp götürmüş”

Köpeğin sokak hayvanı olmadığını belirten Çay, “Köpek sahipliydi. Zaten uzun bir tasması vardı. Bir yerlerden kaçmış kesinlikle bu. Sokak hayvanı değildi. Biz de zaten köpekleri seviyoruz. Bu sahipli bir köpekti. Zaten benden sonra sahibi alıp götürmüş” diye konuştu.

“Kardeşimizin durumu iyi, iyi yırttık”

Olayın ardından Kadir Çay’ın yanına giden akrabası Ramazan Karaarslan da köpeklerin beslenme ve eğitilme şekline dikkat çekti. Karaarslan, “Mahallemizde üzücü bir olay yaşandı. İyi tarafı kimseye bir zarar gelmedi. Kardeşimizin durumu iyi. İyi yırttık. Sahipli bir köpek bu, sokak hayvanı değil. Tasmasını kopartmış. Sahibi sonradan geldi, köpeği aldı götürdü. Kardeşimizde gidip aşı olup geldi. Hayvanlar bize Allah’ın emaneti, köpekleri beslerken severek besleyelim. Şiddet ile değil, severek besleyelim. Köpeği nasıl beslersen köpek öyle gider. Kardeşimizi de buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.