Kartepe’de faaliyet gösteren Hakmar market, kasa ve raf fiyatlarındaki uyuşmazlıklar ile son tüketim tarihi geçmiş ürünler nedeniyle 3 gün süreyle mühürlendi. Daha önce aynı ihlallerden 5 kez idari işlem uygulanan işletmede aykırılıkların devam ettiği belirlendi.
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ertuğrulgazi Mahallesi Şehitler Caddesi’ndeki markette yaptıkları denetimde kasa ve raf fiyatlarının uyuşmadığını, ayrıca son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu tespit etti. Uyarılara ve önceki idari işlemlere rağmen ihlallerin sürdüğünün belirlenmesi üzerine konu Kartepe Belediye Encümenine taşındı.
Encümen kararı doğrultusunda işletmenin 3 gün süreyle faaliyetten men edilmesine karar verildi. Kararın ardından zabıta ekipleri marketi geçici olarak mühürledi.
Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, denetimlerin ilçe genelinde aralıksız sürdüğünü belirterek, “Vatandaşlarımızın sağlığını ve tüketici haklarını korumak önceliğimizdir. Yapılan uyarılara ve uygulanan idari işlemlere rağmen mevzuata aykırı uygulamaların sürmesine müsaade etmeyeceğiz. Halk sağlığını riske atan ve tüketici haklarını ihlal eden uygulamalara taviz vermeden denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.





