Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Bolu pazarlarında kışlık hazırlık yoğunluğu

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Bolu’da sıcaklıkların düşmesiyle kışlık yiyecek hazırlıkları hız kazandı. Vatandaşlar, kış aylarında tüketmek üzere salçalık domates, kapya biber, fasulye ve turşuluk ürünleri almak için semt pazarlarına yöneldi.

Sonbaharın gelmesiyle birlikte kentteki pazarlarda hareketlilik arttı. Kışlık gıdalarını hazırlamak isteyen vatandaşlar tezgâhlarda yoğunluk oluştururken, salça ve kornişon turşu yapımında kullanılan ürünler en fazla ilgi gören ürünler arasında yer aldı.

“Dolaplık ve salçalık ürünlere ilgi büyük”

Pazarcı esnafı Hakkı Can Kavuncu, kış mevsiminde bulunmayan ürünlerin vatandaşlar tarafından şimdiden alınıp dondurucularda saklandığını belirterek, “Dolaplık ürün satışları başladı. Şu anda şeker fasulye, barbunya, normal fasulye, turşuluk malzemeler, bamya, kapya biber ve salçalık domates çeşitlerimiz tezgahta yerini aldı. Vatandaşlar kışlık ürünlerini hazırlayıp dondurucuya atıyor ya da salça yapıyor. Kışın çıkmayan ürünleri şimdiden depolayıp yemeklerinde kullanacaklar. İlgi bayağı yoğun. Şeker fasulye, barbunya, turşuluklar, kapya biber ve domatese talep oldukça yüksek” dedi.

Kasa hesabıyla satılan ürünlerde fiyatlar uygun

Tezgâhlardaki fiyatlara ilişkin bilgi veren Kavuncu, “Şeker fasulye 150 lira, barbunya 100 liradan satılıyor; akşam pazarlarında barbunya 80 liraya kadar düşüyor. Turşuluk ürünlerin kilogram fiyatı 50 ile 80 lira arasında değişiyor. Kasa hesabıyla satılan kapya biber 35-40 lira civarında alıcı buluyor. Salçalık domates kasa hesabında 25 liradan, normal kırmızı domates ise yine kasa hesabıyla 40 liradan veriliyor. Fiyatlar son derece uygun, ürünlerimiz günlük ve taze geliyor. Piyasada mal bollaştıkça pazara taze ürün girişi de artıyor” diye konuştu.