Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji
admin

Montella: Mücadelemiz güçlüydü ancak küçük bir hata pahalıya mal oldu

Haberi Sesli Dinle Hazır

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup’taki ilk maçta Fransa’ya 1-0 yenildikleri karşılaşmanın ardından, oyuncularının sahada sonuna kadar mücadele ettiğini ve daha iyi bir sonucu hak ettiklerini söyledi.

Kocaeli’de oynanan karşılaşma sonrası basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Montella, maç analizlerini bireysel değil takım üzerinden yaptığını belirterek, “Kora kor bir mücadele olduğunu söyleyebilirim. Gerçekten çok üstün performans gösterdi takımımız. O yüzden çok üzüntülüyüz. Çünkü daha fazlasını hak ettiğimize inanıyorum. Gol de atabilirdik” dedi.

Takımın cesur bir oyun sergilediğini aktaran İtalyan teknik adam, “Maç boyunca baktığınızda cesaretli oynayan, ruhumuzu sahaya yansıtan ve fedakarlıklarla organizasyon olarak da iyi oynayan bir takımımız oldu. Bu da gelecekte yapacağımız bütün maçlara farklı bir zihniyet kazandırması gerekir. Çünkü ne olursa olsun, kim olursa olsun kendi futbolumuzu yansıtmaya çalışıyoruz. Oyuncularımızı gerçekten tebrik ediyorum. Maçın sonuna kadar iyi bir mücadele verdik. Ama daha fazlasını hak ediyorduk” ifadelerini kullandı.

Üçlü savunma tercihine ilişkin de konuşan Montella, bu sistemin daha yakın destek ve topa daha güçlü sahip olma amacı taşıdığını dile getirdi. Fransa’nın fiziksel ve zihinsel açıdan güçlü oyunculara sahip olduğunu vurgulayan Montella, “Bu demek olmuyor biz onlarla mücadele edemeyiz. Biz mücadelemizi verdik ve sahanın içinde gereğini yaptık. Ama baktığınızda bu maçta fiziksel ve zihinsel olarak çok fazla enerji harcadığımızı söyleyebilirim” diye konuştu.

Oyuncularını bir sonraki maça hazırlamanın önceliği olduğunu belirten Montella, “Görevim, hemen bir an önce bunu toparlamak. Çünkü bizi yakın bir tarihte bir maç daha bekliyor. O maça da çok iyi bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Fiziksel ve zihinsel olarak toparlanınca istediğimiz sonuca varacağız. Saha zemini çok fazla bize yardımcı olmadı” açıklamasında bulundu.

Karşılaşmada yapılan küçük bir hatanın gole dönüştüğünü ifade eden Montella, “Futbolculara karşı en ufak hatayı vermememiz gerekiyor çünkü karşıdaki rakiplerimiz de belirli kriterlere sahipler ve cezalandırabilirler. Maalesef ufak bir hatadan gol doğdu. Böyle bir maçı yorumlamak üzücü benim için. Çünkü gerçekten sahada her şeyini veren milli takımımız vardı” dedi.

Millilerin maç boyunca mücadeleyi bırakmadığını kaydeden Montella, “Sonuna kadar mücadele verdiler ve zorladığımız anlar bile var, teknik ve fiziksel açıdan. Buna rağmen maçı bu sonuçla kapattığımız için üzüntülüyüz. Sonuna kadar mücadele verdiler ama istediğimiz sonuca varamadık” ifadelerini kullandı.

Kadrodaki eksiklere de değinen Montella, Orkun, Hakan, Mert Müldür ve Kenan’ın forma giyemediğini hatırlattı. Salih ve İsmail’in performansından memnun kaldığını belirten teknik direktör, “Salih ve İsmail müthiş oynadılar. Hırvatistan’da başladığımızda Salih ve İsmail ile başlamıştık. O maçta nasıl oynadılarsa bu maçta da aynı performansı verdiler” diye konuştu.

Orkun’un sakatlığının sürdüğünü belirten Montella, “Orkun’u geri kazanmaya çalışıyoruz. Sakatlığı devam ediyor ama bugünlerde değerlendirmeye devam edeceğiz. Bütün enerjimi milli takım için harcayacağım ve kazanmak için sahada olacağız” dedi.

Can Uzun’un performansına da ayrı bir parantez açan Montella, “Can Uzun müthiş bir maç oynadı. Genç bir futbolcu olmasına rağmen şimdi A Milli Takım’da performansını göstermeye başladı. Rakibin değerine göre düşündüğümüzde açıkçası eşit bir maç oynadığımızı söyleyebilirim. O yüzden hepsinden memnun kaldım. Takımımız iyi mücadele verdi ancak istediğimiz sonucu alamadık” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER