Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Düzce’de üniversite öğrencilerinin uygun fiyatlı ev eşyası arayışı başladı

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

DÜZCE (İHA) – Düzce Üniversitesi’nde 2026-2027 akademik yılının başlamasına kısa süre kala öğrenciler ve ailelerini ev kurma telaşı sardı. Bütçelerini zorlamadan evlerini döşemek isteyen öğrenciler, sıfır ürünlere göre yaklaşık yarı fiyatına satılan spot ve ikinci el eşyalara yönelirken, esnaf da okul bitiminde ürünleri geri alma garantisi sunuyor.

Kentte ikinci el ve spot eşya satıcılarının yoğun olarak bulunduğu Köprü Sokak’ta hareketlilik yaşanıyor. Özellikle 1+1 dairelerde yaşayacak öğrenciler; baza, gardırop, buzdolabı, çamaşır makinesi, masa, sandalye ve ocak gibi temel ihtiyaçlarını uygun fiyatlarla karşılamaya çalışıyor.

“Neredeyse piyasadan yarı yarıya ucuz veriyoruz”
İkinci el ve spot eşya satıcısı Feridun Tütüncü, öğrencilerin genellikle temel ev eşyalarına ilgi gösterdiğini belirterek, “Öğrencilerimiz bize geldiğinde tek kişilik baza, üç kapılı gardırop, buzdolabı, çamaşır makinesi, masa, sandalye ve ocak gibi temel ihtiyaçları soruyorlar. Elimizden geldiği kadarıyla temiz ürün satmaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin masrafları ağır oluyor, biz de onlara yardımcı oluyoruz. Buradan giderken bizden almış oldukları eşyayı geri alacağımızın garantisini de veriyoruz” dedi.

Spot ürünlerin sıfır eşyalara kıyasla daha uygun fiyatlarla satıldığını ifade eden Tütüncü, “Büyük bir mağazada üç kapılı dolap piyasada 10-15 bin lira ise bizde 8 ila 8 bin 500 liradan başlıyor. Neredeyse piyasadan yarı yarıya ucuz veriyoruz” diye konuştu.