Bolu’da binlerce öğrenci, Gazze’de savaşın etkisi altında yaşam mücadelesi veren çocuklara destek olmak ve yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan öğrenciler, yürüyüşün ardından binlerce balon ve uçurtmayı gökyüzüne bıraktı.
Bolu Valiliğinin himayesinde, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle düzenlenen “Gazzeli Çocuklara Destek Etkinliği”, Bolu Valiliği önünden başladı. Gazzeli çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek isteyen öğrenciler, ellerinde dev Türk ve Filistin bayraklarıyla toplandı. Mehter takımının marşları eşliğinde kortej oluşturan kalabalık, Karaçayır Atletizm Pisti’ne kadar yürüdü. Yaklaşık 200 metre uzunluğundaki Türk bayrağı da yürüyüş sırasında öğrencilerin omuzlarında taşındı.
“Uçurtmalar vurulmasın, gökyüzü çocuklara kalsın”
Yürüyüşün sona erdiği Karaçayır Atletizm Pisti’nde düzenlenen programda, “Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın” ve “Aynı Gökyüzü, Aynı Umut…” sloganları kullanıldı. Öğrenciler, hazırladıkları uçurtmaları rüzgarla buluştururken Gazzeli çocukların yalnız olmadığını göstermek amacıyla balonlarını da hep birlikte gökyüzüne bıraktı.





