Sakarya’da gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli sağanak, kent genelinde ulaşım ve altyapıda aksamalara yol açtı. Son 24 saatte metrekareye 17,1 ile 254,8 milimetre arasında yağış düşerken, valiliğe 420 ihbar ulaştı. Karasu’daki KYK Öğrenci Yurdu’nda su baskını nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 700 öğrencinin tahliyesi için çalışmalar devam ediyor.
Sakarya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yoğun yağışların ardından Karasu’da 43, Sapanca’da ise 46 kişi mahsur kaldıkları bölgelerden ekiplerce kurtarılarak güvenli alanlara götürüldü. Karasu’daki KYK yurdunda bulunan öğrencilerin tahliyesi ise belediye, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile AFAD ekiplerinin koordinasyonunda sürdürülüyor.
Köprü ve yollar ulaşıma kapatıldı
Yağışlar nedeniyle Karasu ilçesindeki Darıçayırı ve Kızılcıklı yolları ulaşıma kapandı. Sapanca’da Yanık Köprüsü, yıkılma tehlikesi nedeniyle trafiğe kapatılırken Fevziye Köprüsü yıkılarak araç geçişine kapatıldı.
Olumsuz hava koşulları iletişim altyapısını da etkiledi. Karasu’da 20 baz istasyonu hizmet dışı kalırken Ferizli Gölkent, Dörtyol Geyve, Durmuşlar Geyve, Dokurcun Durmuşlar ve Kocaali Şerpetpınarı arasında internet kesintileri yaşandı.
Can kaybı ve yaralanma bildirilmedi
Valilik, 15 Ekim 2026 saat 15.00 itibarıyla yağışa bağlı herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığını açıkladı. Kurum ve kuruluşların, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında müdahale ve kontrol çalışmalarını koordineli şekilde sürdürdüğü bildirildi.
Valilikten vatandaşlara uyarı
Açıklamada vatandaşlara, “Vatandaşlarımızın dere yatakları ve su havzaları çevresinde dikkatli olmaları, taşkın riski bulunan bölgelerden uzak durmaları, ulaşıma kapatılan yol ve köprüleri kullanmamaları ve resmi makamlar tarafından yapılacak duyuru ve uyarıları takip etmeleri, acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yetkililere ulaşmaları önem arz etmektedir” uyarısında bulunuldu.





