Trendyol 1. Lig ekiplerinden Pendikspor, milli arada çalışmalarını Bolu kampında sürdürürken teknik kadrosuna dünyaca tanınan taç atışı antrenörü Thomas Gronnemark’ı dahil etti. Gronnemark, maç başına yaklaşık 40-50 taç atışı kullanıldığını belirterek bu organizasyonların sonuç üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu söyledi.
Ligin ilk 8 haftasında 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 10 puan toplayan kırmızı-beyazlılar, teknik ve taktik çalışmalarla eksiklerini gidermeye çalışıyor. Bu kapsamda geçen sezon İngiltere Premier Lig şampiyonu olan ve UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde mücadele eden Arsenal’de Teknik Direktör Mikel Arteta’nın ekibinde görev yapan Gronnemark, Pendikspor’un teknik heyetine katıldı.
Daha önce Liverpool’da Jürgen Klopp ile 5 sezon çalışan Danimarkalı antrenör; Borussia Dortmund, Ajax ve Flamengo’nun yanı sıra İngiltere ile Meksika milli takımlarında da görev aldı. Gronnemark, kariyerinde 18 kupa kazanırken 6 kez de bir üst lige yükselme başarısı gösterdi.
“Dünyadaki bütün takımların bu konuda gelişime açık olduklarını düşünüyorum”
Bolu kampında takımla çalışmalara başlayan Gronnemark, Pendikspor’a iki gün önce katıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Dün biraz temel çalışmalar üzerinde durduk. Bugün biraz daha üzerine koyarak daha farklı bir metotla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sadece Pendikspor’un değil, dünyadaki bütün takımların bu konuda gelişime açık olduklarını düşünüyorum. Çalışma metotlarımız, taktik metotlarım tabii ki farklı, hızlı, onun dışında daha karmaşık, savunma ve ofansa yönelik çalışmalardan oluşuyor.”
“Taçlarda kötüyseniz kaybediyorsunuz”
Taç atışlarının maçlarda önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan tecrübeli antrenör, “Bir maça baktığınız zaman yaklaşık 40 ya da 50 arası bir taç atışı oluyor. Taçlarda kötüyseniz kaybediyorsunuz, iyiyseniz kazanıyorsunuz, bunun çok ciddi bir etken olduğunu söyleyebilirim” dedi.
“Zihinleri çok açık, bu beni çok memnun etti”
Liverpool döneminde Şampiyonlar Ligi ve lig şampiyonluğu yaşadığını hatırlatan Gronnemark, Pendikspor’daki karşılamadan duyduğu memnuniyeti ise şöyle dile getirdi: “Sadece Arsenal değil, öncesinde 5 yıl boyunca Liverpool’da da çalıştım. Orada da Şampiyonlar Ligi ve ligde kupa kazanma başarısı gösterdik. Hedef tabii ki oyuncuların daha uzun taç atışları atmaları ve ondan da ziyade taç atışlarında takım arkadaşlarının birbirlerine opsiyon oluşturmaları. Açıkçası futbolcu arkadaşlarımızın, teknik direktörümüzün ve yardımcılarının gerçekten bu konuda zihinlerinin çok açık olduğunu söyleyebilirim. Çok iyi karşıladılar, onlar da bana bu konuda destek oluyorlar, yardımcı olmak istiyorlar. Bu beni çok memnun etti.”









