Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Sakarya’da kuvvetli yağış alarmı: SASKİ ekipleri sahada olacak

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) 14-15 Ekim tarihlerinde kent genelinde metrekareye 100 ila 200 kilogram arasında yağış beklendiğine yönelik uyarısının ardından hazırlıklarını yoğunlaştırdı. Yağış öncesinde riskli bölgelere yönlendirilecek ekipler, olası olumsuzluklara anında müdahale edecek.

SASKİ’nin hazırlık çalışmaları, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Sakarya Valiliği ile koordinasyon içinde yürütülüyor. Tüm araç ve personeliyle sahada görev yapacak ekipler, kent genelindeki gelişmeleri takip ederek gerekli müdahalelerde bulunacak.

Riskli bölgeler yağış öncesinde kontrol edilecek

SASKİ ekipleri, yağış başlamadan önce dere yataklarına yakın yerleşim alanları ile risk taşıyan kritik noktaları kontrol edecek. Planlama kapsamında ekipler, yağış sırasında ihtiyaç duyulabilecek bölgelerde hazır bekletilecek. SASKİ tarafından yapılan açıklamada, muhtemel risklere karşı tüm tedbirlerin alındığı, ekiplerin yağış öncesinde görev yerlerinde bulunacağı ve vatandaşların güvenliğiyle altyapı hizmetlerinin aksamaması için tüm imkanların sahada kullanılacağı belirtildi.