Körfez Gençlerbirliği SK Basketbol Erkek A Takımı, Kocaeli Basket Spor Kulübü Erkek A Takımı’nı 63-53 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü. Körfez ekibi, 2 Kasım Pazartesi günü İzmit DSİ Basketbol ile oynayacağı liderlik maçına galibiyet moraliyle hazırlanacak.
İzmit Atatürk Spor Salonu’nda 28 Ekim Çarşamba akşamı oynanan karşılaşmanın ilk periyodu, Kocaeli Basket’in 16-12 üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte 16-11’lik skorla dengeyi lehine çeviren Körfez Gençlerbirliği, üçüncü periyodu da 17-8 kazanarak farkı açtı. Son çeyrek 18-18 eşitlikle sonuçlanırken mücadeleden 63-53 galip ayrılan taraf Körfez Gençlerbirliği oldu.
Liderlik maçı öncesinde Ahmet Esad Yıldız ve Atalay Gacal’ı riske etmeyen Körfez ekibi, rotasyonlu bir oyun tercih etti. Takımda Ömer Cinan 18, Kaan Naak 14, Kaan Eren Yavuz 10, Ömer Faruk Sarı 8, Batuhan Deniz 6, Buğra Yazıcı 3, Murat Anıl Taşdemir ve Efe Güloğlu da 2’şer sayıyla galibiyete katkı verdi.
Sakatlıklar korkuttu
Karşılaşmada Murat Anıl Taşdemir ikinci periyotta parmağından, Ömer Cinan ise üçüncü çeyrekte üçlük kullandığı pozisyonda ayak bileğinden sakatlandı. İki oyuncu da mücadeleye devam edemedi. Maçın ardından hastanede kontrolleri gerçekleştirilen oyuncularda kırık veya çatlak tespit edilmemesi, Körfez Gençlerbirliği’nde rahatlama yarattı. Ömer Cinan’ın tedbir amacıyla bir sonraki DSİ maçında forma giymesi beklenmiyor.
Liderlik maçı 2 Kasım’da
Körfez Gençlerbirliği ile İzmit DSİ Basketbol, 2 Kasım Pazartesi günü saat 20.30’da İzmit Atatürk Spor Salonu’nda liderlik için karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi hakem Mustafa Çeltiker yönetecek. Körfez Gençlerbirliği Takım Koçu Ekin Ersen, “Tüm taraftarlarımızı ve Körfez halkını bizleri desteklemeye davet ediyoruz” diyerek basketbolseverleri karşılaşmaya çağırdı.









