Gebze’de ani kalp durmalarına karşı müdahale süresini kısaltmak amacıyla kentin çeşitli noktalarına Otomatik Eksternal Defibrilatör (OED) cihazları kurulacak. Vatandaşların yoğun bulunduğu alanlarda kullanılacak cihazlar, sağlık ekipleri gelene kadar geçen kritik sürede ilk müdahale imkanı sunacak.
Gebze Belediyesi tarafından hayata geçirilecek uygulamayla OED cihazları, ani kalp durması vakalarında vatandaşların kullanımına açılacak. Kalp ritmini analiz edebilen cihazlar, gerekli gördüğü durumlarda elektriksel şok uygulayarak müdahaleye destek olacak.
Cihazlar yoğun noktalara konumlandırılacak
OED cihazlarının ihtiyaç anında hızlı ve kolay şekilde ulaşılabilmesi için kentin farklı bölgelerine yerleştirilmesi planlanıyor. Bu noktalar arasında 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı, Gebze Kültür Merkezi, Gebze Şehirlerarası Otobüs Terminali, Gebze Millet Bahçesi, kapalı pazar alanları ve belediye hizmet binaları bulunuyor.
Büyükgöz: Gerekli imkan vatandaşların yakınında olacak
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, uygulamanın vatandaşların sağlık ve güvenliği açısından önem taşıdığını belirterek, “İnşallah hiçbir vatandaşımızın bu cihazlara ihtiyaç duyduğu bir durumla karşılaşmayız. Ancak böyle bir ihtiyaç ortaya çıktığında, zaman kaybetmeden müdahale edilebilmesi için gerekli imkanın vatandaşlarımızın yakınında olmasını sağlayacağız” dedi.





