Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

İş vaadiyle tuzağa düşürdükleri kişilerin hesaplarından kredi çektiler

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Kocaeli’nin Gebze ve İzmit ilçelerinde iş görüşmesi bahanesiyle görüştükleri kişilere banka hesabı açtıran, ardından bu hesaplardan kredi çekerek parayı kendi hesaplarına aktaran 2 şüpheli yakalandı. 3 kişiyi dolandırdıkları belirlenen A.T.K. ve M.S.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Gebze ve İzmit’te meydana gelen dolandırıcılık ve bilişim yoluyla hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde, şüphelilerin mağdurları iş görüşmesi bahanesiyle çağırdığı, banka hesabı açtırdığı ve bu hesaplardan kredi çekerek elde edilen parayı kendi hesaplarına transfer ettiği tespit edildi.

Üç kişinin mağdur edildiğinin belirlenmesi üzerine ekipler, dün İzmit’te operasyon düzenledi. Operasyonda yakalanarak gözaltına alınan A.T.K. ve M.S.K., emniyetteki işlemlerinin ardından Gebze ve Kocaeli adliyelerine sevk edildi. Şüpheliler, bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.