Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

BŞEÜ Gölpazarı MYO’da yeni eğitim döneminin hedefleri ele alındı

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Gölpazarı Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen Akademik Kurul Toplantısı’nda 2026-2027 eğitim-öğretim yılına yönelik hedefler değerlendirildi. Toplantının gündeminde mesleki eğitimde yapay zekâ ve teknolojik gelişmelerin kullanımı da yer aldı.
Toplantıya BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nazile Ural, Prof. Dr. Murat Yurdakul ve Prof. Dr. Mehmet Kurban, Genel Sekreter Muhammet Büyük ile akademisyenler katıldı. Gölpazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Temel, açılışta yüksekokulun mevcut durumu, eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik çalışmaları ve yeni dönemde planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Yeni açılan programlar ile öğrenci sayısındaki mevcut durumun da değerlendirildiği toplantıda, eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi, bilimsel çalışmaların desteklenmesi, fiziki imkânların iyileştirilmesi ve öğrencilerin akademik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalar görüşüldü.
Rektör Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, meslek yüksekokullarının nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesinde önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirtti. Gölpazarı Meslek Yüksekokulunun öğrenci sayısı ve yeni programlarıyla bölge için önemli bir eğitim merkezi olduğunu ifade eden Kaplancıklı, mesleki eğitimin teknolojik gelişmelere uyum göstermesi gerektiğini vurguladı.
Kaplancıklı, “Yapay zekâ başta olmak üzere teknolojik gelişmeler çalışma hayatının ihtiyaçlarını hızla değiştiriyor. Öğrencilerimizi yalnızca bugünün değil, geleceğin mesleklerine de hazırlamalıyız. Mesleki eğitimimizi uygulama, üretim ve teknoloji odaklı bir anlayışla geliştirmeye devam edeceğiz. Öğretim elemanlarının bilimsel üretimleri yüksekokulun ve üniversitenin akademik gelişimine katkı sunuyor” dedi.
2026-2027 eğitim-öğretim yılına ilişkin hedef ve çalışmaların ele alınmasının ardından akademisyenlerin görüş ve önerileri değerlendirildi ve toplantı sona erdi.