Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

81 numaralı belediye otobüsünde Cumhuriyet Bayramı sürprizi

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Düzce Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla 81 numaralı belediye otobüsünde yolculara sürpriz yaptı. Türk bayraklarıyla süslenen Üniversite-Hastane hattındaki otobüste, montlarla kamufle olan bando takımı üyeleri bir anda Cumhuriyet marşları çalmaya başladı.

Düzce Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlikte, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki bando takımı otobüsün orta bölümündeki koltuklara oturdu. Yolcular, ekip üyelerinin montlarını çıkarıp marşları seslendirmesiyle büyük şaşkınlık yaşadı.

Belediye ekiplerinin Türk bayraklarını yolculara dağıtmasının ardından otobüs kırmızı beyaz renklere büründü. Yolcular marşlara ellerindeki bayraklarla eşlik ederken, bazı vatandaşlar yaşananları cep telefonlarıyla kaydetti. Etkinlik sırasında duygusal anlar yaşayan yolcular da oldu.

Sürpriz karşısında şaşkınlık ve mutluluk yaşayan vatandaşlar, böyle bir kutlamayı beklemediklerini söyledi. Yolculardan biri, “Beklemiyordum, çok şaşırdım ve çok mutlu oldum. Bindiğim en güzel 81’di diyebilirim. İnce düşünülmüş bir kutlama oldu” ifadelerini kullandı.

Bazı yolcular, marşların başlamasıyla önce şaşırdıklarını, ardından kendilerine verilen bayraklarla kutlamaya katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Vatandaşlar, milli bilincin bu tür etkinliklerle canlı tutulmasının önemli olduğunu ifade etti.

Bir vatandaş sürpriz sayesinde gününün güzelleştiğini söylerken, başka bir yolcu marşlardan etkilenerek ineceği durağı kaçırdığını dile getirdi.

Otobüse binmeden önce süslemeleri fark edip fotoğrafını çektiğini belirten bir yolcu ise, “Oturduktan sonra marş çalmaya başladılar, çok hoşumuza gitti. 29 Ekim ruhunu bu kadar hissetmek gerçekten çok güzel. Cumhuriyetin 103. yılı ve Düzce Belediyesi de böyle bir sürpriz hazırlayarak bence çok güzel bir şey yaptı” dedi.

Cumhuriyet’in kendilerine bırakılmış en güzel armağan olduğunu vurgulayan vatandaşlar, “İlk defa böyle bir şeye şahit olduk otobüste ve çok sevindik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarına minnettarız. Bu etkinlik için de çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de Cumhuriyet’in 103. yıl dönümünü kutladı.