Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Kasım ayı belediye meclis toplantısında SGK borcu, konser harcamaları, çalışan sayısı ve devam eden projelerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Parti grup sözcülerinin konuşmalarıyla başlayan oturumda, 2027 yılı Taslak Performans Programı ile 2027 yılı taslak bütçesi ele alındı. Toplantıda ayrıca 2027 yılında uygulanacak ücret ve tarifelerin belirlenmesi konusu görüşüldü.
Sayıştay denetim sonuçları meclis üyelerine aktarıldı
2025 yılı Sayıştay denetim sonuçları hakkında meclis üyelerine bilgi verilen toplantıda, “Kamu ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi” kapsamında Bilecik Belediyesi tarafından 800 bin Euro kredi kullanılması konusu da gündeme geldi. Kullanılacak krediye ilişkin iş ve işlemleri yürütmesi için Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı’na yetki verilmesi görüşüldü.
Subaşı, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı
Gündem maddelerinin ilgili komisyonlara sevk edildiği ilk oturumda Başkan Subaşı, meclis üyelerinin Bilecik gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Haklı eleştirilere her zaman açık olduklarını belirten Subaşı, yanlış ve gerçeğe aykırı bilgilerle algı oluşturulmasına karşı çıktıklarını ifade etti. Şeffaflık gereği yöneltilen tüm soruları yanıtladıklarını söyleyen Subaşı, toplantıda Bilecik Belediyesi’nin SGK borcu, konserlerin maliyeti, çalışan sayısı ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.





