Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

44 minik öğrenciye yangın ve acil durum eğitimi

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Kocaeli’de Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerine yangın güvenliği ve acil durum eğitimi verildi. 44 öğrencinin katıldığı programda itfaiyecilik mesleği tanıtıldı, yangın sırasında yapılması gerekenler anlatıldı ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, çocuklara yaş gruplarına uygun bilgiler aktarıldı. Program kapsamında yangın anında doğru davranış biçimleri, yangın söndürme ekipmanları ve güvenli tahliye yöntemleri ele alındı.

Acil durumlara hazırlığın uygulamalı olarak gösterildiği tahliye tatbikatıyla çocukların olası tehlikeler karşısında sakin kalıp doğru adımları atabilmeleri amaçlandı. Eğitimde, yangın ve acil durum bilincinin erken yaşta kazandırılmasının önemine dikkat çekildi.