Başiskele’nin Barbaros Mahallesi’nde inşa edilecek 24 derslikli ve 2 ana sınıflı Güzel İşler İlkokulu için temel atma töreni, 9 Kasım Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak. Toplam 4 bin 20 metrekare inşaat alanına sahip olacak 3 katlı okulun, 2027-2028 eğitim öğretim yılında hizmete açılması hedefleniyor.
Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, temel atma töreni öncesinde okulun yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Teknik ekipten hazırlıklar ve çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi alan Özlü, projenin ilerleyişini yerinde değerlendirdi.
Tamamlandığında Barbaros Mahallesi ve çevresindeki öğrencilerin kullanımına sunulacak okulda 24 derslik ile 2 ana sınıfı yer alacak.
Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çocukların kendi mahallelerinde eğitim alabileceği ve hayallerini geliştirebileceği bir okul kazandırmak için çalıştıklarını belirtti. Özlü, “Çocuklarımızın iyi bir eğitim alması, hayata güçlü bir başlangıç yapması, Başiskele’miz adına en büyük önceliklerimizden biri. Bu anlayışla mahallemize kazandıracağımız Güzel İşler Okulumuzda temel atma aşamasına geldik. Hazırlıkları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldık. Evlatlarımızın kendi mahallelerinde eğitim göreceği, arkadaşlıklar kuracağı, hayallerini büyüteceği bu okulun bizim için ayrı bir kıymeti var. İnşallah kapılarını açtığında ailelerimizin sevincini, çocuklarımızın ilk gün heyecanını hep birlikte paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
“Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası” kapsamında gerçekleştirilen projenin yapım protokolü, 27 Ağustos 2026’da Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü ve İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın tarafından imzalanmıştı.
Başiskele’ye 24 derslikli Güzel İşler İlkokulu geliyor

Haberi Sesli Dinle
Hazır




