Sakarya’da etkili olan son yağışlar, kentin en önemli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü ile yeraltı su rezervlerini olumlu etkiledi. SASKİ’nin verilerine göre gölün su seviyesi, 1 Ekim’deki 29,87 metreden 30,51 metreye yükseldi.
Yaklaşık üç haftada kaydedilen 64 santimetrelik artış, göle 32 milyon metreküp su kazandırdı. Bu miktarın, Sakarya’nın yaklaşık 4 buçuk aylık içme suyu ihtiyacına karşılık geldiği bildirildi. Yağışların alternatif su kaynaklarını da büyük ölçüde beslemesiyle Sapanca Gölü üzerindeki kullanım baskısının azaldığı belirtildi. Kış döneminde beklenen yağışlarla gölün maksimum kota ulaşması öngörülüyor.
“Suyun sınırsız bir kaynak olmadığı unutulmamalıdır”
SASKİ yetkilileri, su seviyesindeki yükselişe rağmen tasarruf bilincinin korunması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, “Yağışlarla birlikte su kaynaklarımızda yaşanan artış sevindirici olsa da suyun sınırsız bir kaynak olmadığı unutulmamalıdır. Bu sebeple gölümüzü ve yeraltı su kaynaklarımızı korumak, her zaman ortak sorumluluğumuzdur. Kaynaklarımızı korumaya yönelik çalışmalarımızı sürdürürken suyu tasarruflu kullanma bilincinin de devam etmesi büyük önem taşıyor” ifadelerine yer verildi.





