Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Başiskele’de kadınlar için ikinci Gün Evi hazırlanıyor

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Başiskele Belediyesi, kadınların mahallelerinde bir araya gelerek sosyalleşebileceği Gün Evi projesini ilçenin farklı noktalarına yaymak için çalışmalarını sürdürüyor. Kullar Yakacık Mahallesi’nde yapımı devam eden ikinci merkezin tamamlanmasıyla kadınlar, çeşitli buluşma ve etkinliklerini kendi mahallelerinde gerçekleştirebilecek.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında Başiskele’ye toplam 5 Gün Evi kazandırılması hedefleniyor. İlçedeki ilk Gün Evi, Körfez Mahallesi Mahmut Çavuş Caddesi’nde hizmet veriyor. Kadınların arkadaşları ve komşularıyla sohbet edebildiği, gün ve buluşmalarını düzenleyebildiği merkez, mahalle sakinlerine sıcak ve kullanışlı bir ortam sunuyor.

Projenin ikinci adresi olan Kullar Yakacık Mahallesi’ndeki Gün Evi’nde çalışmalar devam ediyor. Mahalle sakinlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan merkezde kadınların günlerini, arkadaş buluşmalarını ve farklı etkinliklerini rahat bir ortamda gerçekleştirmeleri amaçlanıyor. Çay ve kahvenin yanı sıra tabak, bardak, çatal ve kaşık gibi servis malzemeleri de Başiskele Belediyesi tarafından sağlanacak. Vatandaşların yalnızca ikram edecekleri yiyecekleri getirmeleri yeterli olacak.

30 kişilik kapasiteyle hizmet vermesi planlanan Gün Evi, randevu sistemiyle kullanılacak. Merkezden sabah ve öğleden sonra olmak üzere her gün iki farklı grup yararlanabilecek. Kullar Yakacık Mahallesi’ndeki merkezin tamamlanmasının ardından, proje kapsamında planlanan diğer Gün Evleri için de çalışmalar sürdürülecek. Projenin tamamlanmasıyla Başiskele genelinde toplam 5 Gün Evi, kadınların buluşup paylaşımda bulunabileceği ve komşuluk ilişkilerini güçlendirebileceği sosyal yaşam alanları olarak hizmet verecek.