Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

85 yaşındaki hastanın aort genişlemesi EVAR yöntemiyle tedavi edildi

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde 85 yaşındaki hastanın aort damarındaki anevrizma, genel anestezi uygulanmadan gerçekleştirilen Endovasküler Aort Onarımı (EVAR) işlemiyle tedavi edildi.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Kemal Gür ile ameliyat ekibi tarafından yapılan müdahalede, kasık damarlarından ilerletilen özel stent greft sistemi kullanıldı. Hastaneden yapılan açıklamada, yüksek risk taşıyan hastaya uygulanan işlemin anestezi verilmeden gerçekleştirildiği belirtildi.
Açık cerrahiye alternatif olarak kullanılan EVAR yöntemiyle aort damarına büyük kesiler açılmadan müdahale edildi. İşlem sonrasında hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu ve takiplerinin sürdüğü bildirildi.
Doç. Dr. Ali Kemal Gür, EVAR’ın uygun hastalarda daha küçük girişim alanlarıyla uygulanabildiğini ifade ederek tedavi kararının damar yapısı ve hastanın genel sağlık durumu değerlendirilerek verildiğini kaydetti.