Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ve Devrek ilçelerinin yüksek kesimleri ile Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesindeki Bölüklü Yaylası’nda gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinde de devam etti. Bazı bölgeler kar nedeniyle beyaz örtüyle kaplandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuvvetli yağış uyarısı yaptığı kentte, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar etkili oldu. Kar kalınlığının yer yer 5 ila 20 santimetreye ulaşabileceği tahmin edilmişti.
Meteoroloji’nin 8 Kasım tarihli hava tahmin raporunda sıcaklıkların Zonguldak merkezde 4 ila 9, Karadeniz Ereğli’de 4 ila 11, Devrek’te 2 ila 8 ve Alaplı’da 3 ila 11 derece arasında olması bekleniyor. Bölgede hava sıcaklıklarının 4 ila 6 derece azalacağı bildirildi.
Yetkililer, kuvvetli yağışın ardından özellikle yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayları nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Zonguldak’ın yüksek rakımlı bölgeleri karla beyaza büründü

Haberi Sesli Dinle
Hazır




