Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Call Center

Uzman psikologdan ebeveynlere altın tavsiyeler

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL GELİŞİM MERKEZİ’NDE (SGM) EBEVEYNLERLE BULUŞAN UZMAN PSİKOLOG MERVE NUR ÇOLAK’IN “ÇOCUKLARLA İLETİŞİM NASIL KURULUR?” VE “DOĞRU EBEVEYN NASIL OLUR?” SORULARININ CEVAPLARINI ANLATTI, AİLELERE ÖNEMLİ UYARILARDA BULUNDU.

SAKARYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL
Şehrazat Künefe

Sakarya’da ebeveynlerle buluşan Uzman Psikolog Merve Nur Çolak’ın “Çocuklarla iletişim nasıl kurulur?” ve “Doğru ebeveyn nasıl olur?” sorularının cevaplarını anlattı, ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde düzenlenen kişisel gelişim odaklı eğitim ve konferanslar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak SGM’de Uzman Psikolog Danışman Merve Nur Çolak, Sakaryalı anne-babalarla “Çocuklarla İletişim ve Yetkin Ebeveynlik” başlıklı konferansta buluştu. SGM Konferans Salonu’nda Psikolog Danışman Merve Nur Çolak, çocukların her türlü aktiviteye ihtiyacı olduğunu ve bu süreçlerin nasıl yönetileceğini anlattı.

“Kendimize iyi gelmek için iltifatları kabul edelim”

İnsanların kendilerini iyi hissetmesi için tavsiyelerde bulunan Çolak, “Kendi ihtiyaçlarımızı tamamlamamız gerekiyor ki çocuklarımıza yardımcı olabilelim. Sağlıklı bir zihne sahip olabilmek için uykuya, fiziksel etkinliğe, odaklanma zamanına, içeride geçen zamana, sakin zamana, bağlantı zamanına ve oyun zamanına ihtiyacımız var. Kendimize iyi gelmek için iltifatları kabul etmeyi tercih etmeliyiz, ihtiyaçlarımızın farkına varmalıyız. Yine kendimize iyi gelmek için yaptınız şeylerin mükemmel olmamasına ve olumlu bir ifadeyle bir iç ses oluşturun” dedi.

“Çocukları ikna etmeliyiz”

Çocukların sağlıklı iletişim kurması için hissettikleri ihtiyaçları sıralayan Çolak, “Çocuğa karşı seçtiğimiz cümleler çok önemli. Çocuklara masum gözle bakmalıyız. Sinirli bir çocuğu sakinleştirmek için beden dilinizi kullanın. Ebeveynler çocukların duygularına eşlik etmelidir. Çocukların birde sınıra ihtiyacı vardır. Okuyoruz, görüyoruz ama nerede duracağımızı kestiremiyoruz. Çocuğu ikna etmeye gerek yok. Çok cevap vermeye de gerek yok. Sınır sınırdır. Çocuklarımızın özellikle öncelik verilmeye ihtiyacı var” diye konuştu.