Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Akçakoca’da uluslararası suluboya festivali başladı

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Akçakoca’da bu yıl ikinci kez düzenlenen Uluslararası Suluboya Festivali, açılış programıyla sanatçıları ve sanatseverleri buluşturdu. Festival kapsamında ilçenin doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel mirası suluboya çalışmalarıyla farklı mekanlarda tanıtılıyor.

Açılış programına Akçakoca Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkan Vekili Alev Ünal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, Akçakoca Turizm Derneği Başkanı Ali Çubukçu, ilçe protokolü, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Programda festival kapsamında hazırlanan Uluslararası Suluboya Sergisi ziyaretçilere açıldı.

Festival etkinlikleri Yukarı Mahalle Tarihi Akçakoca Evleri, Liman İçi, Ceneviz Kalesi, Mehmet Arif Köşkü ve Vela Art Gallery’nin yanı sıra Konuralp Antik Tiyatrosu, Efteni Gölü ve Korugöl gibi farklı noktalarda gerçekleştiriliyor. Organizasyonla Akçakoca’nın kültür ve sanat yaşamına katkı sağlanması, ilçenin tarihi ve doğal değerlerinin sanat yoluyla daha geniş kitlelere tanıtılması hedefleniyor.