Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde açılış dersi: “Filistin ve Gazze”

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından yeni eğitim öğretim döneminde ilk
Şehrazat Künefe

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından yeni eğitim öğretim döneminde ilk derste “Filistin ve Gazze” konusu anlatıldı.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2025-2026 eğitim-öğretim yılına anlamlı bir açılış dersiyle başladı. Yükseköğretim Kurulu’nun çağrısı doğrultusunda düzenlenen programda, İsrail’in yaklaşık iki yıldır Gazze’de sürdürdüğü ve çocukların, kadınların, yaşlıların ve hastaların büyük kısmını oluşturduğu sivilleri hedef alan insanlık dışı saldırılara dikkat çekildi.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış dersini, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Alaattin Dolu verdi. Derste Filistin topraklarının tarihi, Gazze’de yaşanan insani kriz ve uluslararası toplumun bu süreçteki sorumlulukları yer aldı. Katliamların hukuki, ahlaki ve vicdani boyutları ele alınırken, insanlığın ortak değerlerinin korunması gerektiği vurgulandı.