Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Gıda denetiminde tarihi geçmiş ürün bulunduran işletmelere ceza

KOCAELİ’DE ZABITA EKİPLERİ, HALKIN SAĞLIĞINI KORUMAK AMACIYLA TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERİ TESPİT EDEREK, REYON VE KASA FİYATLARININ KARŞILAŞTIRIP DENETİMLERDE UYGUN OLMAYAN ÜRÜNLERİ BULUNDURAN İŞLETMELERE CEZAİ İŞLEM UYGULUYOR.

KOCAELİ'DE ZABITA EKİPLERİ, HALKIN SAĞLIĞINI KORUMAK AMACIYLA TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERİ
Şehrazat Künefe

Kocaeli’de zabıta ekipleri, halkın sağlığını korumak amacıyla tarihi geçmiş ürünleri tespit ederek, reyon ve kasa fiyatlarının karşılaştırıp denetimlerde uygun olmayan ürünleri bulunduran işletmelere cezai işlem uyguluyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, halkın sağlığını korumak ve haksız kazancın önüne geçmek amacıyla kent genelinde marketlere yönelik denetimler gerçekleştiriyor. Ekipler, hijyen kuralları başta olmak üzere marketlerde satışı yapılan ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ediyor. Bu kapsamda, marketlerde yapılan denetimlerde son tüketim tarihi geçen bazı ürünler tespit edildi. Vatandaşların sağlığını hiçe sayarak bu ürünleri raflarda bulunduran işletmelere yönelik tutanak hazırlandı. Son kullanma tarihi geçen ürünler ise kontrollü şekilde imha edildi. Hijyen kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri, reyon ve kasa fiyatlarının karşılaştırılması gibi incelemelerde de bulunan ekipler, denetimlerde uygun olmayan ürünleri bulunduran işletmelere gerekli uyarılar yaparak cezai işlem uyguluyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, rutin incelemelerin yanında 153 Çağrı Merkezi üzerinden gelen şikayetler ile de ilgili anlık denetimler gerçekleştiriyor.