Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Call Center

Düzce kestane balında kalite ve marka değeri için güç birliği

DÜZCE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLE DÜZCE ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ ARASINDA YAPILAN İŞ BİRLİĞİ İLE BÖLGEDEKİ ARICILIK FAALİYETLERİNİ GELİŞECEK KESTANE BALININ KALİTESİ KORUNACAK VE ULUSAL-ULUSLARARASI DÜZEYDE TANITIMINI GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

DÜZCE TARIM VE ORMAN
Şehrazat Künefe

Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği arasında yapılan iş birliği ile bölgedeki arıcılık faaliyetlerini gelişecek kestane balının kalitesi korunacak ve ulusal-uluslararası düzeyde tanıtımını gerçekleştirilecek.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Düzce Arı Yetiştiricileri Birliği, Düzce Kestane balının coğrafi işaret belgesiyle yüksek kalite standartlarında üretiminin ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla önemli bir iş birliği sözleşmesine imza attı. Bu kapsamlı sözleşme, bölgedeki arıcılık faaliyetlerini geliştirmek, balın kalitesini korumak ve ulusal-uluslararası düzeyde tanıtımını gerçekleştirmek için güçlü bir adım niteliği taşıyor. Düzce Kestane balının üretiminden paketleme ve pazarlama süreçlerine kadar olan tüm aşamalarda kalite standartlarının korunmasını ve denetim süreçlerini kapsıyor. Bu iş birliği, arıcılıkla uğraşan üreticilerin bilinçlenmesi ve coğrafi işaretli balın marka değerinin korunması adına düzenli eğitim programlarıyla da desteklenecek.

Düzce İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun, Düzce ili Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Cafer Kaba ile imzalanan bu işbirliği sözleşmesiyle Düzce Kestane balının itibarını güçlendireceğine ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağına inandığını belirterek, “Bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum. İlimizin değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Düzce Kestane balının geleceği adına yapılan bu stratejik adımın, bölge ekonomisine ve arıcılık sektörüne olumlu yansımalar sağlaması bekleniyor.