Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Call Center

Dünya mirası tatilde 3 bin kişiyi ağırladı

BATI KARADENİZ’İN EN ESKİ YERLEŞİM YERİ OLARAK BİLİNEN KONURALP, 9 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI HALİNE GELDİ.

BATI KARADENİZ’İN EN ESKİ
Şehrazat Künefe

Batı Karadeniz’in en eski yerleşim yeri olarak bilinen Konuralp, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turistlerin uğrak noktası haline geldi.

Düzce Belediyesi’nin lojistik destekleri sayesinde yaklaşık yüzde 85’i gün yüzüne çıkarılan Antik Tiyatro ve çevresindeki tarihi yapılar tatil süresince 3 bin kişiyi ağırladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün büyük önem verdiği ve şehrin en büyük kültür turizmi potansiyelini barındıran Konuralp Antik Kenti, Kurban Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. Düzce Belediyesi’nin lojistik imkan, personel ve araç-gereç desteği sayesinde 4 yıldır kazıların sürdüğü alanda gün yüzüne kavuşturulan Antik Tiyatro, gerek Düzce’den gerekse şehri dışından gelen ziyaretçileri ağırladı. Birçok tarihi kalıntının dünya mirasına kazandırıldığı Antik Tiyatro 9 günlük tatil süresince 3 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Tarihi yapıların titiz şekilde korunduğu bölgede yetkililer eşliğinde tiyatro basamakları, koridorlar ve en tepede bulunan Aslanlı Mozaik’i görme şansı elde eden ziyaretçiler yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi de aldı. Konuralp’teki kısa sürede hızlı değişimi daha iyi gören ziyaretçiler kazılarla ortaya çıkarılan tiyatro çevresine, bozulmadan günümüze erişmeyi başarmış sahne ve basamak bölümlerine hayran kaldı.