Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Call Center

Bin 100 rakımda eşsiz görüntü

SAKARYA’NIN TARAKLI İLÇESİNDE BİN 100 RAKIMDA BULUNAN EL DEĞMEMİŞ EŞSİZ MANZARASI VE DOĞASI İLE KENDİNE HAYRAN BIRAKAN KARAGÖL YAYLASI, DÜDENLER İLE DİKKAT ÇEKİYOR. YAYLAYA SOSYAL MEDYADAN İZLEDİĞİ VİDEOLAR SONRASINDA GELDİĞİNİ BELİRTEN HATİCE KAYA, “BURASI İNSANA RUHEN İYİ GELİYOR VE CENNETTEN BİR KÖŞE GİBİ İYİ HİSSETTİRİYOR“ DEDİ.

SAKARYA’NIN TARAKLI İLÇESİNDE BİN
Şehrazat Künefe

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde bin 100 rakımda bulunan el değmemiş eşsiz manzarası ve doğası ile kendine hayran bırakan Karagöl Yaylası, düdenler ile dikkat çekiyor. Yaylaya sosyal medyadan izlediği videolar sonrasında geldiğini belirten Hatice Kaya, “Burası insana ruhen iyi geliyor ve cennetten bir köşe gibi iyi hissettiriyor“ dedi.

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde bulunan ve bin 100 metre yüksekliğe sahip olan Karagöl Yaylası şehrin en büyük yaylarından biri olma özelliğine sahip. Şehir merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan yaylanın çevresi köknar, kayın ve çam ağaçlarının kapladığı yoğun orman ile çevrili. 567 hektar genişliğindeki alanda bol oksijenli havası ve soğuk içme sularıyla adeta doğal bir tedavi merkezi olan Karagöl Yaylası, karstik yapısı ve düdenleriyle dikkat çekiyor. İlkbaharda sular ile kaplanan yaylanın eşsiz manzarası ise kendine hayran bırakıyor. Yaylaya ismi ise; yağmur yağdıktan sonra yayladaki düdenlere yağmur suyunun dolmasıyla birlikte uzaktan bakılınca bir göl gibi görülmesinden geliyor.

“Burası insana ruhen iyi geliyor”

Yaylaya sosyal medyadan izlediği videolar sonrasında geldiğini belirten Hatice Kaya, “Sosyal medyadan gördüğüm Karagöl Yaylası’na geldik. Gerçekten görsel bir şölen var buradan ancak sıcak bir hava yok gerçekten çok soğuk bir yer. Öbeklerde bulunan suların ben çok kirli olduğunu zannediyordum ancak çok berrak. Ucu bucağı yok gibi ve herkes buraya kesinlikle bir kere gelip görmeli. Burası insana ruhen iyi geliyor ve cennetten bir köşe gibi iyi hissettiriyor” dedi.