Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Call Center

Asırlık çınarın altında 150 yıldır kahve içiliyor

KOCAELİ’NİN KÖRFEZ İLÇESİNDE 652 YILLIK ÇINAR AĞACININ GÖLGESİNDE BULUNAN KAHVE MEKANI ADETA TARİHE TANIKLIK EDİYOR. ATMOSFERİYLE VATANDAŞLARA FARKLI BİR DENEYİM SUNAN MEKANA GELEN VATANDAŞLAR, TARİHİ ÇINARIN GÖLGESİNDE HEM DİNLENİYOR HEM DE KAHVE İÇİYOR.

KOCAELİ'NİN KÖRFEZ İLÇESİNDE 652
Şehrazat Künefe

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 652 yıllık çınar ağacının gölgesinde bulunan kahve mekanı adeta tarihe tanıklık ediyor. Atmosferiyle vatandaşlara farklı bir deneyim sunan mekana gelen vatandaşlar, tarihi çınarın gölgesinde hem dinleniyor hem de kahve içiyor.

Atalar Mahallesi Yarımca Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’nun yanında bulunan yaklaşık 150 yıllık kahve mekanı, lezzetli Türk kahvesi içmek isteyen vatandaşların vazgeçilmez adreslerinden biri oluyor. Mekanın yanından bulunan ve 652 yıllık olduğu tahmin edilen çınar ağacı ise adeta zamana meydan okuyor.

“Sultan 2. Abdülhamid Han burayı ziyarete gelmiş”

Yaklaşık 15 yıldır kahve mekanını işleten Fatih Tüzel, “Burası zamanında ahşap bir köy kahvesiymiş. Sultan 2. Abdülhamid Han burayı ziyarete gelmiş. İlimtepe’ye ava gittiğinde burada konaklar, yan taraftaki camide namazını kılarmış. Hatta depremde yıkılan camiyi kendi kesesinden onarıp, büyütmüş. İçeriye tarihi bir hava verilmesi için İznik’ten çiniler getirilmesini sağlamış” dedi.

Ağacın tarihe tanıklık ettiğini söyleyen Tüzel, “Ağaç 652 yaşında. Bir rivayete göre, Fatih Sultan Mehmet’in burada konaklayıp atını ağaca bağladığı söyleniyor. 18 Ocak 1923’te ise Mustafa Kemal Atatürk buradan geçerken treni arıza yapmış ve kahve içmiş. Kahveyi de bir balıkçı yapmış. Atatürk, balıkçıya bir kahve daha yaptırmış. Aynı tadı alınca balıkçıyı da yanında götürmüş” diye konuştu.

Alandaki tarihi çınar ağacının koruma altına alındığını ifade eden Tüzel, “2014 yılında ağacımız kırıldı. O olaydan bir süre sonra ise kalan kısmı da kırıldı. Gelip bakımını yaptılar ve ağaç koruma altına alındı” ifadelerini kullandı.