Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Kocaeli’de o yollarda artık araçların alt takımları hasar görmeyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şehir genelinde yol
Şehrazat Künefe

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şehir genelinde yol üzerindeki baca, ızgara ve vana kapaklarını yol seviyesiyle aynı hizaya getirerek araç geçişlerinde yaşanan sarsıntı ve tekerlek hasarlarının önüne geçilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekiplerce sürdürülen çalışmalar, yoğun araç trafiğinin bulunduğu güzergâhlarda titizlikle yürütülüyor. Özellikle araçlar için risk teşkil eden kot farkları, yapılan düzenlemelerle ortadan kaldırılıyor. Yapılan çalışmalar çerçevesinde Kandıra ilçesine bağlı Kerpe Mahallesi’nde baca kapaklarının kot düzenlemesi tamamlandı. İzmit ilçesi Yenişehir Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Caddesi’nde ise yağmursuyu bacaları yol kotuna uygun hale getirildi. Ekipler, tespit edilen noktalarda eski kapakları yerinden sökerek, gerekli tamiratları gerçekleştirdi. Yeniden monte edilen kapaklar, yol seviyesine getirildi.

Araçlara zarar veriyordu

Yol yüzeyinden taşan ya da çöken kapakların, zamanla araçlara zarar verdiği ve su birikintilerine neden olduğu belirtildi. Yeni düzenlemeler sayesinde sürüş konforu artırılırken, altyapı sistemleri de koruma altına alınmış oldu. Büyükşehir ekipleri, şehir genelinde benzer çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi. Yol üzerindeki baca, ızgara ve vana kapaklarını yol seviyesiyle aynı hizaya getirerek araç geçişlerinde yaşanan sarsıntı ve tekerlek hasarlarının en önüne geçilecek.