Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Ulaşım ve haberleşme dünyası Ufest ile Düzce Üniversitesinde gençlerle buluştu

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca düzenlenen Ufest, Düzce Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı. Gençleri ulaşımın farklı alanlarıyla buluşturmayı amaçlayan festival, sektörün uzmanları ve meslek profesyonellerini öğrencilerle bir araya getiriyor.

Düzce Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte kara, demir, deniz ve hava yollarının yanı sıra haberleşme ve bilgi teknolojileri alanlarındaki projeler tanıtılıyor. Türkiye’nin en kapsamlı ulaşım festivali olarak düzenlenen Ufest ile gençlerin ulaşım ve haberleşme sektörlerinin gelecek vizyonuna dahil edilmesi hedefleniyor.

Festival kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile bağlı kuruluşları Altyapı Genel Müdürlüğü (AYGM), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), TCDD Taşımacılık, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ) ve TÜRKSAT stant açtı. Kurumlar, hizmetlerini, teknolojik yeniliklerini ve projelerini öğrencilerle paylaşıyor.

Bilgilendirici ve eğlenceli etkinliklerin yer aldığı Ufest, geleceğin projelerinde rol alacak gençlere ilham sunmayı amaçlıyor.

Ufest, 3 Kasım 2026’ya kadar 10.00-17.00 saatleri arasında Düzce Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.