Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Cumhuriyet ve Atatürk temalı sergi Düzce Üniversitesinde açıldı

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Mimarlık, Heykel ve Resim Bölümleri tarafından hazırlanan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası” temalı sergi, Cumhuriyet Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Açılış programına Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Öztürk ve Prof. Dr. Mustafa Koç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Er, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Sallı Bideci, Mimarlık, Resim ve Heykel Bölümlerinden akademisyenler, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ile sanatseverler katıldı.

Resim-Heykel-Mimarlık Bölümü Öğrencileri Ortak Sergisi kapsamında, Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özlem Sallı Bideci’nin “Yüzüm Cumhuriyet” adlı çalışması ile Dr. Öğr. Üyesi Dizem Miray Yılmaz ve Dr. Öğr. Üyesi Dilara Gökçen Üner danışmanlığında Mimarlık Bölümü öğrencilerince hazırlanan “AN’dan MekAN’a Cumhuriyet” çalışmaları sergilendi. Heykel ve Resim Bölümü öğrencilerinin “Cumhuriyet ve Atatürk” temalı eserleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Cumhuriyet Bayramı ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nın birlikte işlendiği sergi, 10 Kasım 2026 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.