Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Özlü: Düzce’nin tüm ihtiyaçlarını çözmek için çalışıyoruz

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mahalle sohbetleri kapsamında Şıralık Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda belediyenin kent genelindeki yatırımları aktarılırken, mahalle sakinlerinin talep ve beklentileri de değerlendirildi.

Şıralık Mahallesi’ndeki buluşmada konuşan Başkan Özlü, mahalle sohbetlerinin hizmet verenlerle vatandaşları bir araya getirdiğini belirtti. Toplantılar öncesinde muhtarların yanı sıra mahalle sakinlerinden de ihtiyaç ve talepleri topladıklarını ifade eden Özlü, belediyenin eksiklerin giderilmesi için çalıştığını söyledi.

Düzce’nin ihtiyaç duyduğu her konuyu kendi sorumluluğu olarak gördüğünü vurgulayan Özlü, “Bu Düzce’nin ne sorunu varsa ne ihtiyacı varsa benim sorunumdur. Bunları mutlaka yapacağız” dedi. Kentte yapımı süren büyük hastane inşaatına da değinen Özlü, vatandaşların ileteceği konuları dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla mahalle ziyaretlerini sürdürdüklerini kaydetti.

“Önceliğimiz vatandaşların memnuniyeti”

Belediye hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini temel öncelik olarak gördüklerini söyleyen Özlü, Düzce’de uzun süredir yaşanan içme suyu ve basınç sorunlarıyla altyapının eski olmasına ilişkin çalışmaların tamamlandığını aktardı. Projelerin hazırlandığını ve finansman kaynaklarının oluşturulduğunu belirten Özlü, bu kapsamda 45 milyon euro kaynak bulunduğunu söyledi.

Ekonomik zorluklara rağmen önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Özlü, belediyenin hedefini, “Bizim amacımız sizlerin gönlünü kazanmak. Biz ne kadar büyük işler yaparsak yapalım, sizlerin gönlü olmadıkça bir anlamı yok” sözleriyle anlattı.

“Yatırım planındaki projelerin kaynağı hazır”

Asfalt, kaldırım ve bordür çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Özlü, görev süresi sona ermeden Düzce’de asfaltlanmamış cadde ve sokak bırakmama hedefini yineledi. Yatırımlar için gerekli kaynağın hazır olduğunu dile getiren Özlü, ekiplerin 3 ayrı noktada çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Konuralp Müzesi projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile protokol imzalandığını da açıklayan Özlü, yatırımın 750 milyon TL değerinde olduğunu belirtti. Konuralp Antik Tiyatrosu’ndaki kazıların Düzce’ye gelecek ziyaretçiler açısından önem taşıdığını ifade eden Özlü, kentin potansiyelini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Mahalle sakinlerinin ilettiği taleplerin yerinde değerlendirileceğini belirten Özlü, sorunların çözüm sürecini bizzat takip edeceğini kaydetti.

Toplantının sonunda vatandaşların ulaşım, park, imar planı düzenlemeleri ve doğal gaz yatırımlarıyla ilgili talepleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri tarafından not edildi. Görüşmenin ardından mahalle sohbeti sona erdi.