DÜZCE (İHA) – Düzce’de öğretmenlerin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarını bir arada kullanmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen STEM Eğitimi Çalıştayı tamamlandı. Dört gün süren programda katılımcılar, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çalışmalarla STEM projeleri geliştirme fırsatı buldu.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün (YEĞİTEK) koordinasyon ve desteğiyle, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonunda gerçekleştirilen çalıştayda; disiplinler arası iş birliği, gerçek yaşam problemlerine çözüm üretme ve yenilikçi projeler geliştirme konuları ele alındı. Programın ilk günlerinde STEM eğitimi, gerçek yaşam problemleri, Scientix Projesi ve Scientix Portalı üzerine çalışmalar yapıldı. Farklı örnekler üzerinden STEM yaklaşımının eğitim ortamlarında uygulanma biçimleri incelendi. Uygulamalı bölümlerde ise ekipler halinde çalışan öğretmenler, fikir alışverişinde bulunarak farklı disiplinlerin bakış açılarını bir araya getirdi ve proje geliştirme sürecine ilişkin çalışmalar gerçekleştirdi.
Çalıştayla öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlanması, eğitimde yenilikçi yaklaşımların yaygınlaştırılması ve öğrencilerin gerçek yaşam problemlerine çözüm üretebilecekleri öğrenme ortamlarının desteklenmesi hedeflendi.





