Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Balıkçı tekneleri yeni av sezonu için hazırlanıyor

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

DÜZCE (İHA) – Balıkçıların denize güvenli şekilde açılabilmesi amacıyla teknelerdeki bakım ve onarım çalışmaları sürdürülüyor. Tekne bakım ve onarım ustası Hayati Saraçoğlu, teknelerin aydınlatma sistemleri ile diğer ekipmanlarını kontrol ederek tespit edilen eksikleri giderdiklerini belirtti.

Balık avı öncesinde teknelerini hazırlayan balıkçılar, bakım ve onarım ustalarının yoğun çalışmalarıyla eksiklerini tamamlıyor. Özellikle lambalar ve diğer teknik ekipmanlar gözden geçirilirken gerekli ayarlamalar yapılıyor. Saraçoğlu, çalışmaların balıkçı tekneleri denize açılmadan önce başladığını ifade etti.

“Teknelerin eksiklerini gideriyoruz”

Denizden dönen tekneleri de kontrol ettiklerini söyleyen Hayati Saraçoğlu, “Balık avına başlamadan önce hazırlıklarımıza başlıyoruz. Teknelerin eksiklerini gideriyoruz. Lambalarını ve diğer ekipmanlarını kontrol ederek ufak tefek ayarlarını yapıyoruz. Balıkçılar denize açıldıklarında herhangi bir sıkıntı yaşarlarsa tekrar gelip gerekli tamiratları gerçekleştiriyoruz. İlave lambalar takıyoruz, eksikleri tamamlıyoruz” dedi.

“Elimizden geleni yapıyoruz”

Balıkçıların av sırasında teknik problem yaşamaması için çalıştıklarını vurgulayan Saraçoğlu, “Balıkçı kardeşlerimizin denize açılırken sorun yaşamamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Yaptığımız iş bu” ifadelerini kullandı.