Sakarya’nın Karasu ilçesinde baraj sularının taşması sonucu su altında kalan Darıçayırı Mahallesi’nde ekiplerin çalışmaları devam ediyor. Suların çekilmesinin ardından çamurla kaplanan cadde ve sokaklar temizlenerek yeniden araç trafiğine açıldı. İlçe genelinde eğitime ara verilen okul sayısı ise 18’e yükseldi. Mahalledeki son durum havadan görüntülendi.
Sakarya’da iki gündür etkili olan kuvvetli sağanak, Karasu ilçesine bağlı Darıçayırı Mahallesi’nde taşkına neden oldu. Baraj bölgesinde biriken suların taşmasıyla mahalle merkezi, bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katları ile tarım arazileri su altında kaldı. Su seviyesinin 1 metreyi aştığı taşkında yaklaşık 60 hane etkilendi.
Büyükşehir ve ilçe ekipleri sahada
Taşkının ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Karasu Belediyesi ekipleri, mahalledeki cadde, ara sokak ve kamu kurumlarında biriken çamur ve tortuları temizledi. Çalışmaların ardından ulaşım yolları yeniden trafiğe açıldı. Ekipler, temizlik çalışmalarını kendi imkanlarıyla sürdüremeyen vatandaşların ev ve bahçelerindeki su tahliyesi ile temizlik faaliyetlerine de destek verdi.
Bölgede can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, taşkın sırasında ahırlardaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların zamanında tahliye edildiği bildirildi. Mahallede zarar gören konut ve tarım arazilerine ilişkin hasar tespit çalışmaları da sürdürülüyor.
18 okulda eğitime ara verildi
Sel ve su baskını riskine karşı daha önce Şehit Oktay Demirci İlk ve Ortaokulu’nda ara verilen eğitimle ilgili yeni tedbirler alındı. Olumsuz hava koşulları ve temizlik çalışmalarının devam etmesi nedeniyle Karasu genelinde tedbir amacıyla eğitime ara verilen okul sayısı 18’e çıkarıldı.
“Büyük boyutlara ulaştı”
Darıçayırı Mahallesi Muhtarı Ahmet Demiral, taşkının önceki yıllardaki olaylara göre daha büyük zarara yol açtığını belirterek, “Mahallede yaşanan felaket, son yılların en büyük yağışını aldığı için büyük boyutlara ulaştı. Her zamankinden daha büyük oldu. SASKİ, Karasu Belediyesi, AFAD, Sahil Güvenlik, Jandarma ekiplerinden Allah razı olsun, hepsi müdahalesi yaptı. Yapmaya devam ediyorlar. DSİ Bölge Müdürü Kağan Şan geldi, bakan beyin talimatı ile. Bölgede yapılacak çalışmaları nihai sona vardırmak için bakan bey talimatı vermiş. Sular yeni çekildi, yeni çalışmalara başlayacağız. Ne kadar bir alanda ne kadar kişi, haneler ve işyerlerinin tespitlerini gelecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ekibi, AFAD ekibi ile birlikte sağlayacağız” dedi.





