Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kultur Koleji

Kartepe’de off-road heyecanı iki gün sürdü

🔊 Haberi Sesli Dinle Hazır ▶ Dinle ⏸ Duraklat ⏹
Şehrazat Künefe
Haberi Sesli Dinle Hazır

Kartepe’de düzenlenen Kartepe Off-Road Doğa Şenliği, Türkiye’nin farklı illerinden gelen sporcuların katılımıyla gerçekleştirildi. İki gün süren organizasyonda yarışmacılar, zorlu parkurlarda extreme ve sürat etaplarında mücadele etti. Dereceye giren sporcular, düzenlenen törenle kupalarına kavuştu.

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü işbirliğinde Maşukiye Mahallesi’nde düzenlenen şenlikte, sürücüler hem araçlarının gücünü hem de sürüş becerilerini ortaya koydu. Organizasyonun ilk günündeki extreme etabında sporcular engebeli araziler ve zorlu engellerle mücadele etti. İkinci gün ise sürat parkurunda zamana karşı yarışıldı. Zorlu geçişler ve yüksek tempolu mücadeleler, etkinlik alanını dolduran sporseverlerin ilgisini çekti.

“Kartepe spora çok yakışıyor”

Yarışları izleyerek sporcularla bir araya gelen Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, ilçenin spor branşları için sunduğu coğrafi imkanlara vurgu yaptı. Kartepe’nin farklı spor dallarına ev sahipliği yaptığını belirten Kocaman, “Dağımız, ormanlarımız, parkurlarımız ve doğal güzelliklerimizle bisikletten off-road’a, doğa yürüyüşlerinden motor sporlarına kadar birçok branşa ev sahipliği yapıyoruz. Kısacası Kartepe spora çok yakışıyor. Gençlerimizin sporla daha fazla buluşmasını çok önemsiyoruz. Sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kupalar sahiplerini buldu

Yarışların sona ermesinin ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara kupaları verildi. Extreme Hız Etabı genel klasmanında birinciliği Selim Türk kazandı.

Sürat Parkuru genel klasmanında İbrahim Terzi ve Abdullah Ercan ekibi birinci oldu. Sertan Tantan ve Burak Öztaş ekibi ikinci, Fatih Meriç ve Soner Çatak ekibi ise üçüncü sırada yer aldı.