Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol Ligi’ni şampiyon tamamlayarak Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Çayırova Belediyesi’nde yeni sezon hazırlıkları devam ediyor. Takım kaptanı Berkay Candan, öncelikli hedeflerinin ligde kalıcı olmak ve play-off mücadelesi vermek olduğunu belirtti.
Yeni sezon çalışmaları, Galatasaray ile oynanan hazırlık karşılaşması, önümüzdeki hafta yapılacak deplasman maçı ve Kocaeli basketbolu hakkında İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulunan Candan, takımın hazırlık sürecini değerlendirdi.
“İyi bir kadro olduğumuzu düşünüyorum”
Çayırova Belediyesi’ndeki ikinci sezonuna hazırlanan Berkay Candan, kadronun uyumundan memnun olduklarını dile getirerek, “Geçen sene TBL’deydik. Bu lige direkt şampiyon olarak çıktık. Bu sene iyi bir kadro olduğumuzu düşünüyorum. Hem Türk oyuncular hem yabancılar birbirlerini tanıyorlar. Hazırlık dönemini de iyi geçirdik. Kimyamız da bence iyi. Kolay bir lig değil tabii ama sezon içerisinde elimizden geleni yapıp üstüne koyarak ilerlemek istiyoruz” dedi.
“Hem ligde kalıp hem de play-off’a zorlayacak bir takım oluşturmak istiyoruz”
Yeni sezonda adım adım ilerlemeleri gerektiğini söyleyen Candan, hedeflerini şöyle açıkladı:
“Sonuçta yeni lige çıkmış bir takımız ve lig de çok zorlu bu sene. Her geçen sene de zorlanıyor. Bence ona adım adım, maç maç bakmak gerekiyor. Üstüne koyarak ilerlersek bence daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Tabii ki hedefimiz hem ligde kalıp hem de play-off’a zorlayacak bir takım oluşturmak. O süreçte de zaten Avrupa vizesi de almış oluyoruz. İnşallah tüm bunları başarırız.”
“Galatasaray karşılaşması kendimizi test etmemiz açısından önemliydi”
Galatasaray ile oynanan hazırlık maçının sezon öncesi açısından değerli bir sınav olduğunu belirten Candan, şu ifadeleri kullandı:
“Galatasaray karşılaşması bence güzel bir provaydı. Hem sezon açılışı hem de Galatasaray gibi bir kulüple oynamak.. Zaten Galatasaray ile de önümüzdeki hafta deplasmanda bir maçımız olacak. Galatasaray maçı kendimizi test etmemiz açısından önemli bir mücadeleydi bence. Galatasaray deplasmanında iyi oynayıp son dakikalara kafa kafaya girersek kazanabileceğimizi düşünüyorum.”
“Lig çok zorlu, her maçın ayrı bir hikayesi var”
Körfez Basket’in de Basketbol Süper Ligi’nde yer almasının Kocaeli basketbolu için önemli olduğunu ifade eden takım kaptanı, “Kocaeli için iyi bir proje. Hem Çayırova’nın hem de Kocaeli’nin basket takımının olması bence Kocaeli’de basketbolun ilerlemesinde büyük bir etken. Güzel olacağını düşünüyorum. Onlar da bence iyi bir kadrolar. Şanssız bir şekilde Avrupa’dan elendiler. Onların da iyi bir takım olduğunu düşünüyorum. Lig çok zorlu, her maçın ayrı bir hikayesi var. Biz de her hafta iyi çalışıp maçları kazanmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
“Şampiyon olacağımızı o an anlamıştık”
Geçen sezon takım adına unutamadığı anı da paylaşan Candan, Gaziantep karşılaşmasında Roberto Gallinat’ın son saniyede attığı üçlüğü hatırlattı.
Candan, “Geçen sene içeride oynadığımız Gaziantep maçında Roberto Gallinat’ın attığı son saniye üçlüğü aklımda kalan en önemli pozisyon. Maç kafa kafaya gidiyordu. Çok da uzaktan atınca zaten bütün salon aşağıya iniyordu. Çok güzel bir histi. Zaten o süreçten sonra da şampiyon olacağımızı anlamıştık. O mentaliteyle de yolumuza devam edip şampiyon olduk” ifadelerini kullandı.









